Fytoterapia

”Luonto ei tee mitään turhaan.” -Aristoteles

Fytoterapia on yrttiterapiaa. Fyto on latinaa ja tarkoittaa kasvia. Fytoterapian avulla tuetaan terveyttä ja tukihoidetaan sairauksia käyttämällä yrttejä ja kasveja niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Fytoterapiassa yrttejä käytetään ulkoisesti hauteina, kääreinä, öljyinä, salvoina ja muina voiteina. Sisäisesti yrttejä käytetään teenä, uutteena, jauheena tai ruuan lisänä. Yksi fytoterapian vaikutusmekanismeista on se, että kehon omat puolustusmekanismit saadaan toimimaan kasvien vaikuttavien aineiden avulla.

Fytoterapia on kokonaisvaltaista hoitamista, jossa ihminen huomioidaan fyysisen, psyykkisen ja henkisen kokonaisuuden kautta. Fytoterapiahoito onkin minulla usein yhdistettynä johonkin toiseen hoitoon ja puhunkin tämän hoidon yhteydessä hinnastossa naturopaattisesta hoidosta. Yrttien lisäksi hoidossa voidaan käyttää apuna erilaisia fyysisiä hoitotekniikoita kuten akupainantaa, vyöhyketerapiaa sekä mielikuvaharjoituksia ja ravintokonsultointia.

Fytoterapiahoito aloitetaan aina keskustelulla. Näin saan hoidettavasta mahdollisimman tarkan sen hetkisen tilanteen selville, jotta osaan valita sopivat hoitomenetelmät.

 

Palaa Hoidot -pääsivulle >

kotimaiset yrtit - Fytoterapia

Anna Tuulia Mattsson

annatuulia@hyvanolontuulia.fi

Puh. 045 1244110

FacebookFacebook