Rentouttava kasvojen ja pään hieronta

Kokonaisvaltainen rentoutuminen

Kasvojen ja pään hieronnassa keho rentoutuu kokonaisvaltaisesti ja erilaiset jännitykset kehosta ja mielestä vapautuvat. Hoidon aikana keho voi löytää takaisin rentoutumisen tilaan, mikä on saattanut kadota mm. stressin seurauksena. Näin ollen kasvohieronta sopii hyvin stressin hoitamiseksi ja kehon jännitystilojen helpottamiseksi. Yleisiä jännitystilasta aiheutuvia oireita voivat olla migreeni, uupumus, hermostuneisuus, hampaiden narskuttelu ja hampaiden voimakkaasti yhteenpureminen, uniongelmat, selkäsäryt ja keskittymiskyvyn heikentyminen.

Hoito tapahtuu makuuasennossa. Kasvohieronnan ote on hellävaraista ja rentouttavaa. Hoidossa hierotaan kasvojen energiaradat, huomioiden erityisesti puremalihakset sekä niska, hartiat ja korvat. Hieronnan aikana käsittelen myös kasvojen ja korvien akupisteitä sormin painelemalla. Lopuksi hierotaan vielä pää ja päälaki.

Hieronnassa käytetään Frantsilan kasvoille tarkoitettua kasviöljyä, joka hoitaa samalla kasvojen ihoa sekä hiuksia hellävaraisesti. Hoidossa voidaan tarvittaessa käyttää myös tuoksutonta ja kevyehköä Hellä perusöljyä, joka soveltuu myös erinomaisesti kasvojen hierontaan. Kasvohieronta tehdään puhtaalle iholle, joten mahdolliset meikit tulee pestä pois ennen hoidon aloittamista. On myös hyvä huomioida, että päähieronnassa hiukset tulevat öljyiseksi. Hoidosta voidaan jättää pois päähieronta osuus, jos ei tahdota, että hiukset tulevat öljyisiksi.

Alla olevassa kuvassa painelen hoidettavan kulmakarvojen yläpuolella olevia akupisteitä.

 

Palaa Hoidot -pääsivulle >

kasvohieronta ja päähieronta

Anna Tuulia Mattsson

annatuulia@hyvanolontuulia.fi

Puh. 045 1244110

FacebookFacebook

Tampere – Rakennuskulttuurikeskus Piiru 2.kerros, Pispala

Hämeenkyrö – Frantsilan Hyvänolon keskus


Katso tarkemmat yhteystiedot