Klassinen vyöhyketerapia

Hellävaraista ja tehokasta hoitoa koko keholle

Klassinen vyöhyketerapia on lempeä ja kokonaisvaltainen hoitomenetelmä, jossa painellaan ja hierotaan kehon heijastealueita jaloista, käsistä ja korvista. Tekniikkani on hellää ja teen painelun käsin, joten hoito sopii myös herkille ihmisille.

Vyöhyketerapia on monia tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, jota mm. Pohjois-Amerikan intiaanit käyttävät edelleen. Euroopassa on löydetty vyöhyketerapiaa käsittelevää kirjallisuutta jo 1500-luvulta. Vyöhyketerapian tarkoitus on pyrkiä avaamaan kehon energiatukokset ja siten hoitamaan erilaisia vaivoja. Jaloista ja korvista löytyy koko elimistömme heijasteet. Vyöhykeheijasteita käsittelemällä kehon imuneste- ja verenkierto sekä vitaalienergia vilkastuvat ja elimistön toiminnot tasapainottuvat.

Vyöhyketerapiahoito saa aikaan elimistön puhdistautumista, kun keho laittaa kuona-aineita liikkeelle. Tästä voi aiheutua oireita ja monenlaisia reaktioita, joko heti käsittelyn aikana tai käsittelyn jälkeen. Aluksi olo voi tuntua tilapäisesti huonommalta. Tämä reaktio on merkki paranemisesta, jonka jälkeen olo kuitenkin tuntuu tasapainoisemmalta ja virkistyneeltä tai rentoutuneelta. Käsittelyn jälkeen olisikin hyvä kuunnella itseään ja kehoaan, mitä se kertoo sinulle. Runsas veden juominen helpottaa puhdistusoireita ja auttaa kuona-aineita poistumaan kehosta. Veden avulla huuhdellaan kehoa hoidon jälkeen.

Klassinen vyöhyketerapiaa sopii monenlaisiin vaivoihin kuten

* stressi, päänsärky, migreeni, verenpaine, kohonnut kolesteroli
* yleinen väsymys, uupumus
* nivel- ja lihassärky (esim. iskias, niska-hartiavaivat)
* akuutit / krooniset poskiontelovaivat, allergia, astma
* ummetus ja muut ruuansulatusongelmat
* naistenvaivat (kuukautiskivut, hedelmällisyysongelmat, vaihdevuosivaivat)
* unettomuus

Vyöhyketerapiaa ei kuitenkaan suositella syöpää sairastavalle, mielenterveyssairautta sairastavalle, elinsiirtoja saaneelle, lähiaikoina leikkauksesta tulleelle tai jos henkilöllä on sydämentahdistin tai verisuoniproteeseja. Myöskään kuumeessa tai tulehdussairaana ei suositella vyöhyketerapiahoitoa tehtävän. Näissä tapauksissa valitsen jonkun muun hoitomuodon.

Alla olevassa kuvassa käsittelen painelemalla munuaisten ja lisämunuaisten heijastealuetta hoidettavan jalanpohjasta. Munuaisten kautta vahvistetaan koko kehoa, autetaan kuona-aineita poistumaan kehosta ja vaikutetaan virtsaneritykseen, jolloin turvotus kehossa helpottuu. Munuaiset ovat sisäelimistä ne, jotka ovat kovilla ja tarvitsevat tukea, kun ihmisellä on kova stressi.

 

Palaa Hoidot -pääsivulle >

klassinen vyöhyketerapia

Anna Tuulia Mattsson

annatuulia@hyvanolontuulia.fi

Puh. 045 1244110

FacebookFacebook

Tampere – Rakennuskulttuurikeskus Piiru 2.kerros, Pispala

Hämeenkyrö – Frantsilan Hyvänolon keskus


Katso tarkemmat yhteystiedot