Minä

Naturopaatti | Kanssakulkija

Olen Anna Tuulia Mattsson ja toimin naturopaattina. Hyvänolon tuulia -toiminimelläni olen auttanut ihmisiä voimaan paremmin vuodesta 2010. Yrittäjyyteni alku oli johdatus kulkemaan omaa sydämeni polkua ja auttamaan ihmisiä heidän omalla henkisellä polullaan kohti tasapainoista ja tervettä elämää. Ennen yrittäjyyttäni ja siirtymistäni luontaishoitoalalle työskentelin noin 10 vuotta laboratorioanalyytikkona elintarviketeollisuudessa laadunvarmistuslaboratoriossa.

Olen kohdannut elämän matkallani vaikeuksia, jotka ovat kuitenkin myöhemmin osoittautuneet siunaukseksi. Oma henkinen polkuni on ollut kivinen, mutta opettavainen. Henkinen kasvuni antaa myötätunnon hoidettaville ja analyyttinen taustani antaa puolestaan työhöni tarkkuuden.

Ihmisen tarinan kuunteleminen, ongelmien lempeä kohtaaminen, tunteiden käsitteleminen ja toivon antaminen ovat tärkeitä asioita työssäni. Arvostan luonnonvoimaa ja kasvien antamaa apua niin ihmisille kuin eläimillekin. 

Teen vastaanottotyön ja konsultaatioiden lisäksi myös luentokeikkoja tunteiden käsittelemisestä, psyykkisten traumojen naturopaattisesta hoitamisesta tai muusta hyvinvointiin kuten virkistymiseen liittyvästä aiheesta. Sisältönä voi olla minihoitojen lisäksi esimerkiksi tietoa yrttien parantavista avuista ihmisen hyvinvointiin, aromaterapiaa, akupisteiden opettelua ja/tai erilaisten mindfulness -harjoitusten vetämistä.

Olen valmistunut Diplomifytoterapeutiksi, vyöhyketerapeutiksi ja laboratorioanalyytikoksi. Lisäksi täydennyskoulutan itseäni säännöllisesti. Viimeisin täydennyskoulutukseni oli Tampereen yliopistolla Living Skills taitovalmennusta ja DKT:n perusteita.

Oma henkilökohtainen toiveeni on, että Suomessa luontaisterapia-ala ja virallinen lääketiede lähentyisivät toisiaan. Koen luontaisterapiahoidot lääketieteen tärkeänä täydennyksenä. Ne eivät siis ole kumpikaan vaihtoehto toisilleen. Ihminen tulee kohdata yksilönä ja kokonaisuutena. Myös ravinnolla, mitä syömme ja suolistomme voinnilla, mitä imeytämme elimistöömme, on suuri vaikutus terveyteemme.

Tietoni löytyvät LKL ry:n terapeuttirekisteristä. Toimin myös Fytoterapia ry:n hallituksen jäsenvastaavana ja Luonnonlääketieteen keskusliiton hallituksessa varainhoitajana.

Mottoni: Järjellä ja sydämellä kohti tasapainoa.

Luottamustehtävät ja muut yhteistyöt