Minä

Naturopaatti | Fytoterapeutti | Vyöhyketerapeutti | Laboratorioanalyytikko

Olen Anna Tuulia Mattsson ja toimin naturopaattina sekä Frantsilan tuotteiden edustajana. Hyvänolon tuulia -toiminimelläni olen auttanut ihmisiä voimaan paremmin vuodesta 2010. Yrittäjyyteni alku oli johdatus kulkemaan omaa sydämeni polkua ja auttamaan ihmisiä heidän omalla henkisellä polullaan kohti tasapainoista ja tervettä elämää. Ennen yrittäjyyttäni ja siirtymistäni luontaishoitoalalle työskentelin noin 10 vuotta laboratorioanalyytikkona elintarviketeollisuudessa laadunvarmistuslaboratoriossa.

Olen kohdannut elämän matkallani vaikeuksia, jotka ovat kuitenkin myöhemmin osoittautuneet siunaukseksi. Oma henkinen polkuni on ollut kivinen, mutta opettavainen. Henkinen kasvuni antaa myötätunnon hoidettaville ja analyyttinen taustani antaa puolestaan työhöni tarkkuuden.

Minulle on tärkeää ihmisen hoitaminen luonnonmukaisin keinoin. Tunteiden käsitteleminen, ongelmien lempeä kohtaaminen, toivon antaminen ja ihmisen tarinan kuunteleminen ovat tärkeitä asioita työssäni. Minulle on tärkeää myös luonnonmukaisuus ja kotimainen puhtaus. Tästä syystä käytän hoidoissani Frantsilan luomuyrttitilan tuotteita sekä kotimaisia yrttejä. Kauttani voit ostaa Frantsilan tuotteita. Tuotteet hintoineen löydät täältä. Frantsilan tuotteista ja yrteistä voit lukea lisää Frantsilan verkkosivuilta.

Teen luentokeikkoja tunteiden käsittelemisestä sekä psyykkisten traumojen luonnonmukaisesta hoitamisesta. Järjestän myös erilaisia hyvinvointi-iltoja ja hemmotteluhetkiä, joiden teema ja sisältö sovitaan etukäteen. Ihana idea esimerkiksi polttareihin tai naisteniltoihin! Illan sisältönä voi olla minihoitojen lisäksi esimerkiksi hyvinvointiluentoa (yrtit hyvinvoinnin tukena yms.), akupisteiden opettelua, Frantsilan tuotteiden esittelyä ja erilaisten mindfulness -harjoitusten vetämistä.

Valmistuin Diplomifytoterapeutiksi Frantsilasta keväällä 2017. Tahdoin valmistua fytoterapeutiksi, sillä yrtit ja kukat ovat lähellä sydäntäni. Arvostan luonnonvoimaa ja kasvien antamaa apua niin ihmisille kuin eläimillekin. Lisäksi olen kouluttautunut diplomivyöhyketerapeutiksi. Lisäkoulutuksistani voit lukea lisää tämän sivun alareunassa.

Oma henkilökohtainen toiveeni on, että luontaisterapia-ala ja länsimainen lääketiede lähentyisivät toisiaan. Koen luontaisterapiahoidot länsimaisen lääketieteen tärkeänä täydennyksenä. Ne eivät siis ole kumpikaan vaihtoehto toisilleen. Kumpaakin tarvitaan! Ihminen on kokonaisuus. Ihminen on mielenvoiman, henkisyyden ja fyysisyyden yhdistymä eikä vain pelkästään fyysinen kone. Ihmistä tulee hoitaa hyvin kokonaisvaltaisesti ottaen huomioon psyykkisen ja fyysisen voinnin lisäksi henkinen hyvinvointi. Ihminen tulee kohdata yksilönä ja kokonaisuutena. Ravinnolla, mitä syömme ja suolistomme voinnilla, mitä imeytämme elimistöömme, on myös suuri vaikutus terveyteemme, jota ei tulisi jättää huomioimatta sairauksia hoitaessa. Tästä syystä koen kunniatehtäväksi olla mukana aktiivisesti Yhdistävä lääketiede yhdistyksen toiminnassa. Toimin Yhdistävä lääketiede ry:n hallituksen sihteerinä, johon tehtävään minut nimettiin tammikuussa 2019.

Olen myös Suomen Fytoterapiayhdistyksen ja Luonnonlääketieteen keskusliiton jäsen. Tietoni löytyvät LKL:n terapeuttirekisteristä. Minut valittiin Fytoterapia ry:n hallituksen varajäseneksi helmikuussa 2017. Lisää Suomen Fytoterapiayhdistyksestä voit lukea täältä www.fytoterapia.fi.

Voimalauseeni: Näen toivonkipinän valaisevan tieni.

Lisäkoulutukset ja luottamustehtävät

 • Aromaterapian täydennyskurssi 5/2018
 • Fytoterapeuttien täydennyskoulutus; aiheena sisäilmaongelmien luonnonmukainen hoitaminen 10/2017
 • Lääketieteen perusteet 8/2015 – 5/2016
 • Mielenterveystyö ja päihdeongelmien tunnistaminen -perusopinnot kevät 2016
 • Rentoutusterapian peruskurssi 9/2015
 • Ravintoterapian peruskurssi 3/2015
 • Yrittäjävalmennus 1/2011 – 3/2011
 • Intialaisen päähieronnan peruskurssi 7/2010
 • Luonnonmukaisen kauneudenhoidon ja kasvohieronnan kurssi 7/2010
 • Quantum-Touch peruskurssi 6/2010

 

 • Yhdistävä Lääketiede ry:n hallituksen sihteeri 1/2019 ->
 • Fytoterapiayhdistyksen hallituksen varajäsen 2/2017 ->

 

Luonnonlääketieteen Keskusliitto LKL ry - Logo
Frantsila logo